Tukiyhdistyksen hallitus 3/2021 (tiivistelmä)

Aika:  perjantai 19. maaliskuuta 2021 klo 17.00 alkaen

Paikka:  Teams-kokous, puheenjohtaja Helsingissä

Läsnä:       Jani Moliis                                     puheenjohtaja

Jari J. Marjanen                           sihteeri

Johanna Kohvakka                      rahastonhoitaja

Kirsi Koskelin                              jäsen

Jyrki J. J. Kasvi                            puhe- ja läsnäolo-oikeuksin, 5 § –>

1 §. Kokouksen avaaminen

Puheenjohtaja Jani Moliis avasi kokouksen. Todettiin etäkokouksen läsnäolijat ja kokouksen päätösvaltaisuus.

2 §. Jäsenasiat

Hyväksyttiin liitteen mukaiset verkkokaupassa hallituksen kokouksen 2/2021 jälkeen viimeistään torstaina 18.3. maksaneet 14 varsinaista jäsentä ja 8 kannatusjäsentä eli yhteensä 22 uutta jäsentä.

Todettiin yhdistyksen jäsenmäärän olevan kokonaisuudessaan jo yli sadan.

Jäsenrekisterin varahenkilönä toimii puheenjohtaja; tieto tästä päivitetään rekisteri­selosteeseen. Tiedostot voidaan lähettää varahenkilölle sähkö­postitse, mutta niitä ei tule säilyttää sähkö­postitilillä.

3 §. Talousasiat

 • Tilin saldo kokouspäivänä 11788,85 €.
 • Tilikartta: sihteeri lupasi tallentaa Holviin meno- ja tuloluokkia numeroineen oman järjestökokemuksensa pohjalta.
 • Kirjanpito: Odotellaan syksyyn, löytyisikö vapaaehtoinen hoitamaan yhdistyksen kirjanpitoa. Jos ei, niin kirjanpito ostetaan palveluna. Kustannusarvio on alle 200 euroa / vuosi.

4 §. Tiedotus- ja viestintäasiat

 • Facebook-sivun avaaminen: Pirre Hytönen työstää sivuja.
 • Verkkosivun ylläpitämisen vastuista sopiminen (pöytäkirjat ja uutis­kirjeet): pöytäkirjat kuuluvat sihteerin toimenkuvaan, uutis­kirjeet tiedottajan.
 • Ensi viikolla ei todennäköisesti lähetetä uutiskirjettä, vaan sen kanssa odotetaan, kunnes Jyrkin tilanteesta saadaan tietää uutta. 

5 §. Varainkeruuasiat

 • Rahankeräyslupahakemuksen tilanne: ei ole kuulunut uutta.
 • Nettikaupan kehittäminen: kukaan ei ole ilmoittautunut vapaa­ehtoiseksi fyysisten tuotteitten postituksiin eikä verkkokauppa­sivun päivittämiseen tältä osin. Puheenjohtajan lähipiiristä saattaa löytyä innokas opiskelija, jolle voitaisiin esim. maksaa työkorvaus (ei palkkiota). Todettiin 10 % olevan sopiva provisio­taso nettikaupan pyörittämisestä.
 • Virtuaalitapahtuman järjestäminen: Koskelin ja Saario ovat suunnitelleet tapahtumaa alustavasti; aiheeseen on palattava jo ensi viikolla, koska pääsiäinen on tulossa.

6 §. Edunvalvonta- ja vaikuttamisasiat

 • Syöpälääkkeiden Kela-korvattavuuden epäjohdonmukaisuuden esiin nostaminen
 • Yhteistyömahdollisuuksien tunnistamisen aloittaminen keskeisten ja vakiintuneitten syöpäjärjestöjen kanssa. Puheen­johtaja ja Jyrki Kasvi aloittanevat Syöpäsäätiöstä. Koskelin kysyy tutultaan sopivinta henkilöä, johon puheenjohtajan tulisi olla yhteydessä.

7 §. Jyrki J. J. Kasvin tilanne

Jyrki Kasvi kertoi tilanteestaan ja kahdesta lääkkeestään. Pientä kuumeilua on esiintynyt. Tietoviikko ja Seura ovat haastatelleet; YLE on julkaissut podcastin.

8 §. Muut asiat

 • Postivaltakirja: Merkitään tiedoksi, että puheenjohtaja on allekirjoittanut sihteerille Helsinki 25:n postiin (00251) myönnetyn postivaltakirjan yhdistykselle mahdollisesti saapuvien kirjattujen ja muitten kuitattavien postilähetysten varalle. Valtakirja on voimassa toistaiseksi, kuitenkin enintään Postin sallimat kolme vuotta.
 • Tulevan säätiön perustamiseen tähtäävät toimet: Kiirettä säätiön perustamiseksi ei ole, mutta ainakin nimenkirjoittajat perehtyvät lähitulevaisuudessa säätiöitä koskeviin velvoitteisiin (jotka ovat olennaisesti yhdistysten sääntelyä tiukemmat), säätiölakiin muutenkin ja mahdollisesti oikeuskirjallisuuteen. Harkintaan otetaan esim. hallintoneuvoston hyödyllisyys.

9 §. Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 18.02.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *