Jyrki on poissa

Tänään saimme suru-uutisen. Jyrkin lähes 20-vuotinen kamppailu syövän kanssa päättyi eilen tiistaina 16.11.2021 klo 23.15. Jyrkin poismeno tuli lopulta hyvinkin nopeasti; vielä viime viikolla suunnittelimme hänen kanssaan yhdistyksen toimintaa.

Jyrki oli laittanut toivonsa siihen, että olisi voinut vielä osallistua elämäkertansa julkistamiseen ensi helmikuussa. Vaikka tämä toive ei nyt toteutunutkaan, voimme saada hitusen lohtua siitä, että se oli jatkoa jo toteutuneeseen Jyrkin toiveeseen, eli siihen, että hän ehti kirjoittamaan elämäkertansa loppuun. Saimme myös julkaistua hänen pitkään toivomansa novellikokoelman, ja toteutui sekin Jyrkin toiveista, että hän pääsi vielä nauttimaan yhdestä kesästä rakkaalla mökillään. Tämä ei olisi ollut mahdollista ilman Jyrkin vastaanottamaa valtavaa avun tarjousten vyöryä. Saamansa tuen avulla Jyrki pystyi käynnistämään vielä yhden hoitokierroksen, joka antoi hänelle muutaman tärkeän ja hyvävointisen lisäkuukauden.

Vaikka Jyrkin elämän pitkittyminen jäi avusta huolimatta lyhyemmäksi kuin kukaan olisi toivonut, uskon, että lyhyenkin lisäajan toinen merkitys oli sen osoittamisessa Jyrkille, kuinka monen ihmisen elämään hän on vaikuttanut siinä määrin, että he halusivat olla häntä auttamassa pahimman edessä. Tällä surunkin hetkellä voimme olla myös kiitollisia siitä, että saimme osoittaa tämän hänelle, eikä apumme Jyrkille mennyt missään määrin hukkaan. Saamme tästä konkreettisemman osoituksen ensi vuonna Jyrkin elämäkerran ilmestyessä.

Yhdistyksen työ ei pääty tähän, vaan jatkamme Jyrkin muistoa ja elämäntyötä kunnioittavan säätiön perustamisen valmisteluja. Toivon, että mahdollisimman moni teistä Jyrkiä auttaneista on valmis osallistumaan myös tähän seuraavaan projektiin, jotta Jyrkin elämäntyö saa arvoisensa jatkon.

Jani Moliis

Jyrki Kasvin säätiön tukiyhdistys
puheenjohtaja

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *