Uutiskirje 11 / 21 (25.11.21)

Hei,

Jyrkin poismenoa seurannut viikko on jälleen kerran osoittanut, miten paljon hän merkitsi hyvin monille ihmisille. Kiitos kaikista viesteistä ja muistamisista, joista yhdistyskin on saanut osansa. Erityisen kiitollisia ja nöyrästi ylpeitä olemme Espoon Vihreiden eilen myöntämästä Vihreistä kiitoksista yhdistyksellemme sekä Auta Jyrkiä -kampanjalle. 

Monet ovat tiedustelleet, miten Jyrkin elämäntyön tukeminen jatkuu tästä eteenpäin. Yhdistyksen tavoitteiden mukaisesti pyrimme perustamaan Jyrkin nimeä kantavan säätiön. Ensimmäisinä toimenpiteinä olemme määrittämässä säätiön tarkoitusta ja toimintatapoja sekä suunnittelemassa säätiön perustamiseen tähtäävää varainkeruuta. Tulemme lähiviikkoina jakamaan näitä suunnitelmia tarkemmin kommentoitaviksi, mutta otamme myös ilolla vastaan jokaisen, joka haluaa osallistua aktiivisemminkin suunnittelutyöhön, erityisesti jos henkilöllä on aiempaa kokemusta säätiöiden perustamisesta tai niiden toiminnasta. Laitathan meille siis viestiä, jos olisit halukas tulemaan mukaan.

Varainkeruutarpeesta todettakoon, että säätiölaki määrittää säätiön vähimmäisalkupääomaksi 50 000 euroa. Yhdistyksellä on tähän astisen toiminnan pohjalta kasassa jo 20 000 euroa. Näitä ei ehditty käyttämään Jyrkin auttamiseksi, eli tuon vähimmäisvaatimuksen saavuttamiseen ei ole paljoakaan jäljellä. Olemme kuitenkin sitä mieltä, että aidosti vaikuttavan säätiön perustaminen ja pyörittäminen vaatii huomattavasti suuremmat pääomat. Varainkeruukampanjallamme tulee siis olemaan varsin kunnianhimoiset tavoitteet, ja tarvitsemme kaikkien yhdistyksen jäsenten ja tukijoiden apua siinä. Yhdistyksen rahankeräysluvan ansiosta varsinaista varainkeruukampanjaa ei myöskään tarvitse odottaa, vaan varoja voi milloin vain pyytää ja lahjoittaa yhdistyksen rahankeräystilille. Jyrkin toiveena oli, että kukkien tai adressien sijaan muistamiset osoitettaisiin hänen tukiyhdistykselleen.

Lisää tarkemmista suunnitelmista lähiaikoina!

Jani Moliis
puheenjohtaja
Jyrki Kasvin säätiön tukiyhdistys ry

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *